Danmark

Hvem er Shimizu Sensei?

Shimizu Sensei blev født i 1940 i Tendo i Japan. Han begyndte allerede med at træne judo i 1953. Men da han havde fået 4. Dan i judo, besluttede han sig for at skifte til Aikido, og blev kort tid efter den sidste Uchi-Deshi hos grundlæggeren af aikido, O-Sensei Morihei Ueshiba.

Shimizu Sensei trænede hårdt hos O-Sensei, hvor han gjorde store og bemærkelsesværdige fremskridt. Kun tre år efter sin graduering til 1. Dan modtog han 4. Dan – Hvilket er en enestående præstation, der indtil nu ikke er set før.

Efter at have modtaget 7.Dan og O-Sensei Morihei Ueshiba var bortgået, grundlagde Kenji Shimizu en uafhængig Aikidoskole i Tokyo, kaldet ”Tendokan”.

I 1991 modtog Shimizu Sensei 8.Dan af Nihon Kokusai Budoin og er dermed én af de højest graduerede Aikido-mestre i verden. I 2002 blev han hædret af den japanske udenrigsminister, fordi han havde udbredt Aikido, som en del af den japanske kultur.

Højdepunktet på hans ”karriere” indenfor Aikido skete, da han blev inviteret med til Enjukai (efterårs-havefest) af den japanske kejser og kejserinde i 2002, hvor kejserinden ønskede ham al held og lykke med hans fremtidige udbredelse af Aikido. En begivenhed der ganske bestemt har betydning for hele Aikido-verdenen, idet Shimizu Sensei er den første repræsentant fra Aikido, der har opnået en sådan ære fra den japanske kejserfamilie.

Shimizu Sensei besøger hvert år Europa, hvor han giver undervisning primært i Tyskland.

I juni måned 2009 besøgte Shimizu Sensei for første gang Danmark. Træningslejren var besøgt af stort set alle aktive Tendoryu Aikido folk fra Danmark.